Test av motionscyklar

Motionscykeln passar personer        https://bereader.se/              som är ute efter en lite lugnare träningsform och är ett utmärkt redskap för att förbättra konditionen och gå ner i vikt. Ett gymmedlemskap är dyrt för den som inte utnyttjar all utrustning, där du kan spara in pengar i längden på att köpa hem en egen motionscykel. Inte nog med det, så spar du in tid på att ta dig until och från gymmet samtidigt som du inte behöver anpassa träningen efter rusningstid då gymmet är knökfullt.

Att välja rätt motionscykel kräver dock en del planering – det finns mängder av kriterier som påverkar motionscykelns kvalitet och hållbarhet. Är du ute efter en motionscykel med varierade träningsprogram, eller kanske skapa helt egna application och styra belastningen manuellt? I den här köpguiden ger vi pointers och råd på vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa motionscykel.

Modeller
Först och främst är det viktigast att avgöra vilken typ av träning du är ute efter. Det är lätt att blanda ihop motionscyklar med spinningcyklar, men de båda är uppbyggda på helt olika sätt.

Spinningcykeln är until för hårdare och mer intensiv träning, som ofta utövas i grupp där guy tränar till musik. På senare tid har den blivit allt mer vanlig i hemmet, där du tränar i steglöst motstånd som efterliknar en upp- och nedförsbacke mycket väl. Till skillnad från motionscykel har den ingen träningsdator, utan den räknar endast kalorier, sträcka och puls. Ofta krävs mycket av ens egna motivation, vilket passar bra för dig som redan tränar mycket.

Motionscykeln är tillverkad för en lite lättare träning, som är anpassad efter dig som behöver rehab eller komma igång med träningen. En motionscykel kommer ofta med en medföljande dator med varierande träningsprogram, som hjälper dig med både träningsupplägget och motivation. En stor fördel är att motionscykeln är mer tystgående än en spinningcykel, vilket är uppskattat när man bor i ett hem med många medlemmar. Det fungerar självklart att använda motionscykeln för hårdare träning, där träningsintensiteten är helt upp till dig själv.

En annan viktig sak att tänka på vid köp av motionscykel är viktkapaciteten. Många modeller klarar upp till 130kg och uppåt, guys vissa har en maxkapacitet på 90–one hundred kg. Är ni flera medlemmar i hushållet i olika viktgrupper, är det bra att se until att motionscykeln passar alla.

Funktioner
För en träning med mycket omväxling, rekommenderar vi att du väljer en motionscykel med minst fyra träningsprogram. De olika programmen brukar inkludera olika typer av träningspass, som bland annat fokuserar på fettförbränning eller långdistans.

Som tidigare nämnt, kommer i princip alla motionscyklar med en träningsdator. Det kan däremot vara fördelaktigt att välja en modell som har möjlighet för uppkoppling med surfplatta eller mobiltelefon. På så sätt kan du skapa egna rutter med hjälp av exempelvis Google Maps, där du kan se bilder från gatunivå överallt i världen när du tränar. Det går även att ställa in att motståndet automatiskt justeras efter terrängen, som ger en realistisk upplevelse.

Är du ute efter en lite intensivare träning, bör du skaffa en motionscykel som stödjer ett pulsbälte. Fokus på puls gör träningen mer målinriktad och är en utmärkt funktion för dig som vill förbättra din kondition eller gå ner i vikt. Vissa modeller kommer med en integrerad pulskontroll i handtagen, som mäts och registreras thru sensorer. Många av de förinställda programmen inkluderar pulskontroll, som gör att motståndet automatiskt regleras efter den träningseffekt du valt.

Motionscykelns utformning
En bra motionscykel ska också ha många justeringsmöjligheter i sadeln och styret, för att anpassa din kroppsbyggnad på bästa sätt. Sadeln ska gå att justera i både höjdled och sidledes, där den perfekta positionen är ett nästan helt sträckt ben när trampan är i botten.

Vi rekommenderar att du väljer en modell som har en magnetisk motståndsreglering. De är ofta lite dyrare i pris, men fördelen är att de får ett jämt och mjukt motstånd samt en låg ljudnivå. Man brukar dela in den magnetiska motståndsregleringen i två olika kategorier; magnetisk eller elektromagnetisk. Den förstnämnda brukar finnas på motionscyklar i mellanbugdetklassen och den sistnämnda återfinns på modeller av hög kvalitet. Det elektromagnetiska belastningssystemet styrs thru kontroller på kontrollpanelen och ger ett ultramjukt motstånd. Billigare varianter är utrustade med antigen ett luftmotstånd eller bromsband, som anses ha en generellt lägre kvalitet.

Själva nivån på belastningen kan regleras på två sätt; elektroniskt (genom knappar) eller manuellt (genom att vrida på en ratt). Ju högre belastning desto trögare är det att trampa, som i sin tur belastar hjärtat och kroppen mer. Är du inte en van tränare, kan det vara svårt att veta vilken belastning som passar din kropp bäst. I regel ska du börja med en lägre belastning och sedan jobba dig uppåt – guys det finns motionscyklar som kan hjälpa dig på traven. Därför kan det vara bra att välja en modell som har både magnetisk motståndsreglering och pulsmätning, för att se till att du håller dig på rätt nivå genom hela träningspasset.

Något som man sällan tänker på är svänghjulets vikt, som faktiskt har en stor betydelse i motionscykelns kvalitet och cykelkapacitet. Ju tyngre hjulet är, desto jämnare och behagligare gång. Vi rekommenderar att motionscykeln har ett svänghjul på minst sex kilo.

Är du ute efter tuffare träning, ska du välja en större och mer sturdy modell. De tar visserligen en del plats i hemmet, så det gäller att du har lite plats över.

Sist guys inte minst så är sadelns utformning en viktig del i motionscykelns utformning. Det sista guy vill är att få ont i ändan efter bara några minuters träning, så det är viktigt att den är mjuk och behaglig att sitta på. Eftersom du (troligtvis) inte kommer cykla 25 mil åt gången, rekommenderar vi en större sadel för högre komfort.

InCondi UB60i
InCondi UB60i
Rekommenderat pris: 6 595 kr
Maxvikt: a hundred and fifty kg
Maskinvikt: 38 kg
Antal träningsprogram: 12
Antal motståndsnivåer: 32
Pulskontroll: ja
Svänghjul vikt: 7 kg
Justerbar sadel & styre: ja
Bluetooth anslutning: ja

Många motståndsnivåer
Fungerar bra för både nybörjare och atleter
Magnetiskt motstånd för tyst träning
Något höga ljud-vibrationer utan underlagsmatta
Sporttema.Se

Vi har utsett InCondi UB60i till testvinnare i vårat motionscykel bäst i take a look at, som ger en mycket effektiv träning oavsett om du är nybörjare eller atlet. Vi har baserat vårt omdöme utefter hur bra den presterar i varje enskild kategori, med ett mycket angenämt resultat.

InCondi UB60i har i princip allt som önskas av en bra motionscykel, där du kan välja mellan 12 olika träningsprogram eller skapa ditt eget träningspass. Motionscykeln har dessutom möjlighet att kopplas upp på telefon eller surfplatta thru Bluetooth. Detta gör att du kan uppleva hela världen från gatunivå, där du kan upptäcka New York eller Alperna på ett realistiskt sätt. InCondi UB60i har en tydlig LCD-skärm som visar puls, distans, hastighet, kaloriförbrukning och mycket mer. Du kan välja mellan 32 olika motståndsnivåer för en mycket varierad träning och det magnetiska motståndet ger en näst intill tystgående cykeltur.

Varför vi har utsett InCondi UB60i until testvinnare i vårt motionscykel test, är för att den passar i princip alla. Du kan välja mellan läge för nybörjare, medel eller atlet som anpassar träningspasset utefter din kapacitet. Den har även en inbyggd handpuls som håller koll på hur du presterar. På så sätt kan du få ut så mycket som möjligt av din träning, utan att varken överanstränga dig själv eller underprestera. Ett plus går även until de praktiska transporthjulen som gör den lätt att förflytta mellan olika rum och en medföljande flaskhållare.

Trots att den är tystgående, kan vibrationerna vara något störande vid ömtåliga golv eller i en lyhörd lägenhet. Vi rekommenderar därför att du köper en underlagsmatta för att dämpa ljudnivån ytterligare.

Köp hos Sporttema.Se
Finnolo Exum
Finnolo Exum
Rekommenderat pris: five 990 kr
Maxvikt: one hundred fifty kg
Maskinvikt: 39 kg
Antal träningsprogram: 16
Pulskontroll: ja
Svänghjul vikt: eight kg
Garantitid: three år
Justerbar sadel & styre: ja
Bluetooth anslutning: nej

Hög kvalitet med strong layout
Medföljande öronklipp som mäter puls
Lång garantitid
Inte anpassad för surfplatta
Sporttema.Se
Traningsmaskiner.Com

På andraplats har vi Finnlo Exum, som kommer i en robust layout med hög kvalitet. Motionscykeln vinner framförallt på sin höga komfort, som är utrustad med en stor och bekväm sadel för långvarig träning. Eftersom sittdelen är bland det viktigaste i motionscykels utformning, kan du träna en längre length utan att få ont.

Utöver det, så har denna ergometercykel en rad användbara funktioner. Den kommer med en högkvalitativ träningsdator som erbjuder 16 olika träningsprogram. Välj mellan 12 olika berg- och dalprofiler och 4 pulsprogram för rolig och varierad träning. Displayen visar allt från hastighet, kaloriförbrukning, distans och pulsmätning. Du kan mäta pulsen genom den medföljande öronklippen eller köpa till en bröstremsmätare, som du kan koppla in via en integrerad bröstremsmätare.

Även användarvänligheten är mycket bra, med en lättförstådd menydispay som gör det enkelt att komma igång med träningen. Vad som gör att Finnlo Exum särskilt bra är sitt elektromagnetiska motstånd. Det ger den en mycket hög kvalitet, samtidigt som den är extremt tystgående.

Vi måste dessvärre anmärka på att den inte är anpassad för varken surfplatta eller mobiltelefon. Den går inte att parkopplas via Bluetooth och den saknar även en hylla att placera dem på. Vill du ha något att titta på medan du tränar, får du antigen ställa den framför Tv:n eller hitta ett annat alternativ att placera din surfplatta på.

Köp hos Sporttema.Se
Abilica Premium UB
Abilica Premium UB
Rekommenderat pris: nine 500 kr
Maxvikt: 2 hundred kg
Maskinvikt: 46 kg
Antal träningsprogram: 14
Antal motståndsnivåer: 32
Pulskontroll: ja
Svänghjul vikt: nine kg
Garantitid: 1 år
Justerbar sadel & styre: ja
Bluetooth anslutning: nej

En motionscykel som passar många
Har en trådlös pulsmottagning
Hög kvalitet
Dyr
Traningsmaskiner.Com
Sporttema.Se

På tredjeplats har vi Abilica Premium UB, som är en av de kraftigaste och mest robusta motionscyklar som går att hitta på marknaden. Den har en maxkapacitet på hela 2 hundred kg, vilket gör att den passar människor i olika storlekar. Motionscykeln är godkänd för att ändvändas från one hundred thirty five cm upp until 195 cm, vilket gör att den passar de flesta i längd också.

Abilica Premium UB är en högkvalitativ motionscykel, som har ett elektromagnetiskt motstånd för hög belastning och god driftssäkerhet. Det ger även cyklingen en mycket låg ljudnivå, som gör att du aldrig stör resten av familjen – eller grannarna heller för den delen. Tillverkarna har satsat på en så hög kvalitet som möjligt, med en förstärkt konstruktion för att klara av flera timmars användning varje dag. Även om du inte kommer träna så mycket, så kan det vara fördelaktigt för den större familjen med många familjemedlemmar.

Med 32 motståndsnivåer passar den både nybörjaren och atleten, där du kan välja mellan ett ultralätt motstånd upp till ett riktigt kraftigt motstånd. Abilica Premium UB har även en trådlös pulsmottagning som fungerar att koppla samman med ett pulsbälte. Vill du inte köpa until det separat, så går det även utmärkt att använda den integrerade handpulsen som sitter i handtaget. Ett plus går även till de kraftiga transporhjulen som är tillverkade i PVC. Det gör förflyttningen både enkel och skonsam för ditt golv.

Visserligen är priset något högt, guys du får en motionscykel med otrolig kvalitet. Letar du efter någonting långvarigt, rekommenderar vi Abilica Premium UB varmt.

Köp hos Traningsmaskiner.Com
Reebok GB40S
Reebok GB40S
Rekommenderat pris: five 991 kr
Maxvikt: one hundred twenty kg
Maskinvikt: 30,2 kg
Antal motståndsnivåer: 32
Pulskontroll: ja
Svänghjul vikt: eight,five kg
Justerbar sadel: ja
Transporthjul: ja

Tungt svänghjul ger bra glid
32 motståndsnivåer och 12 träningsprogram
Hög prestanda until rimligt pris
Ganska tung
CDON
Träningsmaskiner.Com

Reebok GB40S är en motionscykel som passar väldigt bra until dig som är seriös med din träning, guys som inte nödvändigtvis vill lägga ut massvis med pengar på en premiumprodukt. Här får du väldigt mycket motionscykel för en ganska rimlig peng, vilket gör detta till en bra investering. Reebok GB40S är på många sätt en ultimat cykel för hemmabruk då den har i princip all den funktionalitet guy kan önska sig.

Denna motionscykel har en snygg svart layout som inte decal ut for mycket, vilket gör att den enkelt smälter in i hemmet. Den har ett tungt svänghjul på över 8 kg, vilket många tycker ger en mer glidande känsla below cyklingen. Den har även 12 förinställda träningsprogram som är lämpliga för alla typer av träning. Den har dessutom hela 32 motståndsnivåer, som man snabbt kan växla mellan, vilket ger utmärkta förutsättningar för att anpassa din träning efter dina personliga preferenser. Denna motionscykel är anpassad för både högintensiv träning, så väl som längre uthållighetspass.

Reebok GB40S har en clever och stor show som visar en överblick av flera användbara information below ditt träningspass. Puls, avstånd, hastighet, tid och kaloriförbränning kan enkelt läsas av medan du tränar.

En nackdel med denna motionscykel är att den är relativt tung med sina 30 kg. Den kan därför vara ganska otymplig att flytta ned eller upp för trappor. Den har dock ett transporthjul vilket underlättar när du flyttar maskinen över en plan yta.

Leave a comment

Your email address will not be published.